Srečanje mladih raziskovalcev Slovenije 2021

Novica iz dne 23.6.2021

Srečanje mladih raziskovalcev Slovenije 2021

V ponedeljek in torek, 28. in 29. junija 2021, bo pod našim okriljem na Gimnaziji Murska Sobota in Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota, Šolsko naselje 12, 9000 Murska Sobota, potekalo že 55. srečanje mladih raziskovalcev Slovenije 2020.

Zagovori raziskovalnih nalog bodo potekali ločeno po področjih ter ločeno za osnovnošolce in srednješolce (v živo v predavalnicah). Osnovnošolci bodo oba dneva z zagovori pričeli ob 9.30 uri in opravili zagovore ter ocenitev in podelitev. Srednješolci pa bodo oba dneva z zagovori pričeli ob 13.30 uri. Izjema sta področji tehnika in t. i. druga področja, kjer bodo tudi srednješolci z zagovori pričeli ob 9.30 uri.

Oba dneva bomo med 12.15 in 13.00 uro za udeležence srečanja – učence, dijake in mentorje, v telovadnici izvedli dan odprtih vrat z zavodom Znanost na cesti. Udeleženci srečanja se bodo lahko udeležili interaktivne delavnice z naslovom Materiali brez katerih si ne predstavljamo modernega življenja, ki jo bo vodil doc. dr. Blaž Belec, sodelavec zavoda ZnC. Blaž se bo na delavnici ukvarjal z magneti in nanodelci, njihovo uporabo ter kako jih opazovati pod mikroskopom. Obenem bo tudi v živo demonstriral, kako jih v laboratoriju pripravimo za nadaljnjo obdelavo.

PONEDELJEK, 28. junij 2021 TOREK, 29. junij 2021
astronomija ali fizika aplikativni inovacijski predlogi in projekti
druga področja OŠ arhitektura, gradbeništvo ali promet
druga področja SŠ – pričetek ob 9.30 biologija
ekologija z varstvom okolja ekonomija ali turizem
elektrotehnika, elektronika in robotika etnologija
geografija ali geologija filozofija ali sociologija
kemija ali kemijska tehnologija interdisciplinarna področja
matematika ali logika računalništvo ali telekomunikacije
psihologija ali pedagogika slovenski jezik ali književnost
tehnika ali tehnologija (tekstil, lesarstvo, strojništvo idr.); OŠ tehnika ali tehnologija (tekstil, lesarstvo, strojništvo idr.); SŠ – pričetek ob 9.30
zgodovina ali umetnostna zgodovina  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ilustracija: Mostafa Elturkey/Pixabay

Program srečanja vam je na voljo tukaj.

 

 

Datum: 
sreda, 23. Junij 2021