Fotoreporter v akciji!

Novica iz dne 16.10.2020

Fotoreporter v akciji!

ZOTKINI DNEVI ODPRTIH VRAT banner_26-28 web 700.jpg

V času jesenskih šolskih počitnic za vas pripravljamo pestro dogajanje, saj prvič organiziramo

Zotkine dneve odprtih vrat

Ker se ne moremo družiti v živo, bomo dogajanje pripravili v virtualnem svetu. Pripravljenih imamo 15 predavanj in delavnic, vse je povezano s temami, ki jih pokrivamo na Zotki in seveda zanimivo za učence, dijake, učitelje, mentorje in kogarkoli, ki jih zanimata naravoslovje in tehnika.

Eno od predavanj bo tudi Fotoreporter  v akciji!

Dr. Iztok Bončina je vodnik, profesionalni fotograf in nekdanji urednik fotografije pri slovenski izdaji revije National Geographic Traveler. Ob zanimivih fotografijah bo predstavil svoje dolgoletno delo fotoreporterja. V zadnjih dvajsetih letih ga je ustvarjanje fotografskih zgodb vodilo od globin mehiških rudnikov zlata in srebra do visokih planot Andov, od najbolj onesnaženih krajev Evrope v Romuniji do silnega bogastva Dubaja. Družil se je s prebivalci Egipta, ki živijo na smeteh, fotografiral najboljše svetovne gimnastičarke in pokukal v kraljevo šolo tradicionalnega plesa v Bangkoku. Zgodbe ustvarja za številne revije in časopise, fotografije pa objavlja tudi v knjigah, na turističnih prospektih, plakatih, internetu, itd. 

Vas zanima kako so sodobni sužnji gradili najvišji stolp sveta, Burj Khalifa v Dubaju ali kako delujejo največji teleskopi sveta v Čilu? Želite spoznati Eronija Kumano, prebivalca Solomonovih otokov, ki je Johnu F. Kennedyu med II. svetovno vojno rešil življenje? Ali morda način, kako nastaja izvrstna tekila v najstarejši mehiški destilarni. Bi se srečali z revnimi rudarji, ki na Šrilanki izkopavajo čudovite safirje in rubine ali spoznali hčerko slavne slovenske igralke Ite Rine? Ste se kdaj vprašali kako raste dišeči cimet ali zakaj so romunske telovadke vedno najboljše na olimpijadah in svetovnih prvenstvih. Predvsem pa kakšno je delo in poklic profesionalnega fotoreporterja.

Odgovore boste dobili na projekciji nekaterih najlepših pa tudi pretresljivih fotoreportaž, ki jih bo Iztok Bončina predstavil predvidoma v torek, 27. 10.

Podroben program in prijave so na POVEZAVI.

Datum: 
petek, 16. Oktober 2020