Logična uganka hitori - nadaljevalna delavnica

Novica iz dne 9.2.2021

Logična uganka hitori - nadaljevalna delavnica

ZOTKINI DNEVI ODPRTIH VRAT web 700.jpg

V času zimskih šolskih počitnic za vas pripravljamo pestro dogajanje, saj ponovno organiziramo

Zotkine dneve odprtih vrat

Ker se še vedno ne moremo družiti v živo, bomo dogajanje pripravili v virtualnem svetu. Pripravljena imamo različna predavanja in delavnice, vse je povezano s temami, ki jih pokrivamo na Zotki in seveda zanimivo za učence, dijake, učitelje, mentorje in kogarkoli, ki jih zanimata naravoslovje in tehnika. Pripravljamo dva identična sklopa med obema tednoma zimskih počitnic.

Ena od delavnic bo tudi "Logična uganka hitori - nadaljevalna delavnica".

Med jesenskimi počitnicami smo naredili prve korake pri reševanju logične uganke hitori. Zdaj pa je čas, da naše znanje poglobimo in se lotimo tehnik, ki nam pomagajo pri srednje težkih in najtežjih primerih. 

Logična uganka hitori je sestavljena iz mreže števil. Določiti je treba, katera števila so bela in katera črna, tako da so na koncu vsa bela polja povezana, črna nepovezana, in da se v vrsticah in stolpcih števila ne ponavljajo. Na delavnici bomo zelo na hitro ponovili osnovne tehnike, nato pa se skozi primere naučili prepoznati vzorce, s katerimi rešujemo težje uganke.

Delavnica je primerna za vse, ki bi se želeli naučiti sistematičnega reševanja te vrste ugank, saj bomo na hitro ponovili tudi osnovne, še posebej pa vabljeni vsi, ki ste se udeležili začetne delavnice med jesenskimi počitnicami. 

Gabrijela Hladnik je Zotkina dolgoletna zunanja sodelavka za področje logike in logične lingvistike. Je članica državne komisije za tekmovanje iz logike in mednarodne komisije za lingvistično olimpijado, mentorica na poletnih šolah logike, avtorica številnih nalog in predavateljica.

Predavanje bo predvidoma v četrtek, 18. 2. in v četrtek, 25. 2.

Podroben program in prijave so na POVEZAVI.

Datum: 
torek, 9. Februar 2021