Od enostavnih domačih videoposnetkov do profesionalne video produkcije

Novica iz dne 12.2.2021

Od enostavnih domačih videoposnetkov do profesionalne video produkcije

ZOTKINI DNEVI ODPRTIH VRAT web 700.jpg

V času zimskih šolskih počitnic za vas pripravljamo pestro dogajanje, saj ponovno organiziramo

Zotkine dneve odprtih vrat

Ker se še vedno ne moremo družiti v živo, bomo dogajanje pripravili v virtualnem svetu. Pripravljena imamo različna predavanja in delavnice, vse je povezano s temami, ki jih pokrivamo na Zotki in seveda zanimivo za učence, dijake, učitelje, mentorje in kogarkoli, ki jih zanimata naravoslovje in tehnika. Pripravljamo dva identična sklopa med obema tednoma zimskih počitnic.

Eno od predavanj bo tudi "Od enostavnih domačih videoposnetkov do profesionalne video produkcije".

Na tej delavnici bomo govorili o Matičevi in mogoče tudi vaši bodoči življenjski poti skozi svet gibljivih slik - videoposnetkov, videov, filmov. Spoznali bomo osnove, pogovorili pa se tudi bomo o tem, kaj potrebujete za dober video. Skupaj bomo preleteli nekaj zanimivih projektov in se pogovorili o kreativni plati tega posla. Seveda pa bomo nekaj spregovorili tudi o opremi, ki jo boste na svoji ustvarjalni poti potrebovali in mogoče predvsem o tisti, ki je ne boste - marsikdo v iskanju boljše slike namreč poseže po tehnično dragih igračah, namesto tega pa bi preprosta led luč ali dober mikrofon bistveno bolj pripomogla k boljšemu končnemu izdelku.

S konkretnimi primeri na konkretnih projektih!

Matic Borković je kreativni vodja, režiser in izvršni producent v produkciji 8Production.

Svoje delo je pred dobrimi desetimi leti začel kot fotograf, zadnja leta pa se s svojo ekipo predvsem posveča pripovedovanju zgodb skozi gibljive slike in zvok. Več kot desetletje sodeluje s Canonom in je pravi naslov za vsako vprašanje glede "rdeče" foto/video opreme in tudi širše. Svoje življenje je posvetil svojemu hobiju in z veseljem deli znanje in izkušnje, ki jih je na svoji poti pridobil.

Predavanje bo predvidoma v petek, 19. 2. in v petek, 26. 2.

Podroben program in prijave so na POVEZAVI.

Datum: 
petek, 12. Februar 2021