Izgradnja makete ruskega lovca Jakovlev Jak-3 po metodi BTB (Back to basics)

Novica iz dne 20.10.2020

Izgradnja makete ruskega lovca Jakovlev Jak-3 po metodi BTB (Back to basics)

ZOTKINI DNEVI ODPRTIH VRAT banner_26-28 web 700.jpg

V času jesenskih šolskih počitnic za vas pripravljamo pestro dogajanje, saj prvič organiziramo

Zotkine dneve odprtih vrat

Ker se ne moremo družiti v živo, bomo dogajanje pripravili v virtualnem svetu. Pripravljenih imamo 15 predavanj in delavnic, vse je povezano s temami, ki jih pokrivamo na Zotki in seveda zanimivo za učence, dijake, učitelje, mentorje in kogarkoli, ki jih zanimata naravoslovje in tehnika.

Eno od predavanj bo tudi "Izgradnja makete ruskega lovca Jakovlev Jak-3 po metodi BTB (Back to basics)".

Večkrat dobimo vprašanje: "Kaj vse  potrebujemo za izgradnjo makete? Ali je zelo zapleteno izdelati maketo?". Odgovor na obe vprašanji je NE! Ni zapleteno in je zelo zabavno in ustvarjalno! Tovrstna dejavnost vzpodbuja natančnost, potrpežljivost in spretnost, ki v vsakdanjem življenju pride še kako prav. Plastično maketarstvo obsega sestavljanje, izdelovanje in barvanje plastičnih delčkov v celoto, pri čemer izdelovalec maket v podanem merilu stremi k čim boljšemu kopiranju pravega predmeta.  Pri izbiri makete je treba biti previden,  saj se otroci običajno navdušijo za projekt, ki mu niso kos. Ker je prezahteven ga ne zmorejo dokončati. Maketa letala JAKOVLEV JAK-3 je v merilu 1:72 in je zelo primerna za prve korake v maketarstvu. Na tem primeru letala vam bomo pokazali korake gradnje makete po metodi BTB (Back to basics), vabimo vas, da se nam pridružite in ustvarjate z nami. 

Bine Logar se z maketarstvom ukvarja več kot 25 let. Od tega več kot 15 let s poučevanjem Plastičnega maketarstva. Bil je prvi predsednik in ustanovni član društva Svet v Malem, ki združuje maketarje iz celotne Slovenije. Je častni član več maketarskih klubov iz tujine. Direktor podjetja Miniatures d.o.o., ki poleg pestre ponudbe maket, pripomočkov in orodij ponuja različna maketarska izobraževanja. V zadnjih 15 letih so organizirali več kot 250 delavnic in predstavitev doma in v tujini, organizirajo maketarske akademije, na šolah maketarske krožke, poleti maketarske tabore, navodila za izdelavo maket redno objavljajo na svojem Youtube kanalu. Skozi leta poučevanja so razvili svojo, edinstveno metodo poučevanja - BTB (Back to basics) s katero želijo spodbuditi mlade in stare doma in po svetu k ustvarjanju. Prav to metodo poučevanja vam bo predstavil na Zotkinih dnevih odprtih vrat.

Predavanje bo predvidoma v sredo, 28. 10.

Podroben program in prijave so na POVEZAVI.

Datum: 
torek, 20. Oktober 2020