Programski jezik python - ko programiranje ni bavbav

Novica iz dne 9.2.2021

Programski jezik python - ko programiranje ni bavbav

ZOTKINI DNEVI ODPRTIH VRAT web 700.jpg

V času zimskih šolskih počitnic za vas pripravljamo pestro dogajanje, saj ponovno organiziramo

Zotkine dneve odprtih vrat

Ker se še vedno ne moremo družiti v živo, bomo dogajanje pripravili v virtualnem svetu. Pripravljena imamo različna predavanja in delavnice, vse je povezano s temami, ki jih pokrivamo na Zotki in seveda zanimivo za učence, dijake, učitelje, mentorje in kogarkoli, ki jih zanimata naravoslovje in tehnika. Pripravljamo dva identična sklopa med obema tednoma zimskih počitnic.

Eno od predavanj bo tudi "Programski jezik python - ko programiranje ni bavbav".

Programiranje velja za poklic prihodnosti, obenem pa se ga marsikdo boji.  V tem predavanju vam bomo poskušali to dejavnost vsaj malo približati.  Povedali bomo nekaj malega o strojih, ki jim je programiranje namenjeno (rečemo jim računalniki), spoznali bomo, kaj sploh je programiranje in kako se ga lahko lotimo sami, večji del predavanj pa bomo namenili spoznavanju osnov začetnikom prijaznega programskega jezika python.  Programi, ki jih bomo napisali, bodo kratki in preprosti, a bodo imeli marsikaj od tega, kar imajo veliki.

Dr. Luka Fürst je zaposlen na ljubljanski Fakulteti za računalništvo in informatiko, kjer predava predmet Programiranje 1, pri več predmetih pa deluje kot izvajalec vaj. Izvedel je že okrog deset tečajev, delavnic in poletnih šol na temo programiranja, poleg tega pa je soavtor interaktivnega srednješolskega učbenika Informatika. Z ZOTKS že vrsto let sodeluje kot sestavljalec nalog za državna in izbirna tekmovanja iz znanja programiranja, sodeluje pa tudi pri pripravah na računalniško olimpijado.

Predavanje bo predvidoma v četrtek, 18. 2. in v četrtek, 25. 2.

Podroben program in prijave so na POVEZAVI.

Datum: 
torek, 9. Februar 2021