SketchUp – moj prvi 3D model

Novica iz dne 20.10.2020

SketchUp – moj prvi 3D model

ZOTKINI DNEVI ODPRTIH VRAT banner_26-28 web 700.jpg

V času jesenskih šolskih počitnic za vas pripravljamo pestro dogajanje, saj prvič organiziramo

Zotkine dneve odprtih vrat

Ker se ne moremo družiti v živo, bomo dogajanje pripravili v virtualnem svetu. Pripravljenih imamo 15 predavanj in delavnic, vse je povezano s temami, ki jih pokrivamo na Zotki in seveda zanimivo za učence, dijake, učitelje, mentorje in kogarkoli, ki jih zanimata naravoslovje in tehnika.

Eno od predavanj bo tudi "Moj prvi 3D model".

Vas zanima kako so kako izdelati svojo kocko, 3D model svoje sobe ali pa virtualno hišo po kateri se lahko sprehajaš. Vse to ali pa še več omogoča program SketchUp, ki je najbolj primeren za začetni skok v svet 3D modeliranja. Na delavnici/predavanju bo prikazano, kako se lotimo svojih prvih modelov in kje najdemo vse potrebno za začetek.

Doc. dr. Kosta Dolenc je diplomiral na Fakulteti za naravoslovje in matematiko na Univerzi v Mariboru. Leta 2011 se je na Univerzi tudi zaposlil in kasneje doktoriral. Na fakulteti se ukvarja s področji prostorsko modeliranje, tehniško risanje in konstruiranje, naravoslovje in tehnika ter interaktivni mediji in elektronske tehnologije v izobraževanju. Je vsakoletni predsednik Zotkinih tekmovalnih komisij (3D modeliranje) na tekmovanju iz konstruktorstva in tehnologije obdelav ter član Zotkine komisije s področja tehnike pri osnovnošolskih in srednješolskih raziskovalnih nalogah.

Predavanje bo predvidoma v torek, 27. 10.

Podroben program in prijave so na POVEZAVI.

Datum: 
ponedeljek, 19. Oktober 2020