Tekmovalno programiranje

Novica iz dne 22.10.2020

Tekmovalno programiranje

ZOTKINI DNEVI ODPRTIH VRAT banner_26-28 web 700.jpg

V času jesenskih šolskih počitnic za vas pripravljamo pestro dogajanje, saj prvič organiziramo

Zotkine dneve odprtih vrat

Ker se ne moremo družiti v živo, bomo dogajanje pripravili v virtualnem svetu. Pripravljenih imamo 15 predavanj in delavnic, vse je povezano s temami, ki jih pokrivamo na Zotki in seveda zanimivo za učence, dijake, učitelje, mentorje in kogarkoli, ki jih zanimata naravoslovje in tehnika.

Eno od predavanj bo tudi "Tekmovalno programiranje".

Računalniško programiranje pomeni ustvarjanje novih računalniških programov ali njihovih sestavnih delov na osnovi določenih pravil. Programiranje oziroma zapis algoritma je le ena od faz razvoja programske opreme. Računalniški programi so zapisani v mnogih različnih programskih jezikih, ki jih z različnimi orodji in programsko opremo izvedemo na računalniku.

Na ZOTKS tekmovanja iz znanja programiranja potekajo že 44 let. Potekajo na različnih nivojih in v različnih programskih jezikih, ki se nadgrajujejo in sledijo razvoju. Spoznali bomo nekaj teh tekmovanj in skupaj rešili kakšno zanimivo tekmovalno nalogo.

Simon Weiss je nekdanji udeleženec Mednarodne računalniške olimpijade in Zotkin dolgoletni zunanji sodelavec za področje računalništva. Je član državne komisije za tekmovanje iz programiranja za dijake, vodja ekipe za Balkanijado in Juniorsko računalniško olimpijado, predavatelj na pripravah za olimpijado in avtor številnih nalog za tekmovanja.

Predavanje bo predvidoma v ponedeljek, 26. 10.

Podroben program in prijave so na POVEZAVI.

NALOGA:

Na povezavah je naloga, ki ste jo dobili na predavanju. Svoje rešitve sporočite na tabori@zotks.si.

naloga

Datum: 
četrtek, 22. Oktober 2020