Tehnologije / Računalništvo

Natečaj za tekmovanje iz multimedije

Novica iz dne 13.2.2018

Natečaj za tekmovanje iz multimedije

Zveza za tehnično kulturo Slovenije – ZOTKS in Laboratorij za multimedijo Fakultete za elektrotehniko (LMMFE) organizirata tekmovanje v znanju s področja multimedije – video montaže. S tekmovanjem želimo spodbuditi ustvarjalnost in kreativnost mladih na tem področju, predvsem z ustvarjanjem lastnih video izdelkov z uporabo sodobnih orodij za video montažo. Ker se na šolah poleg rednega učnega procesa odvija še zelo veliko ostalih aktivnosti, smo se odločili, da razpišemo nagradni natečaj v spremljanju le-teh skozi objektiv kamere in spretnosti video montaže.

Robotika v Tolminu

Novica iz dne 3.11.2017

Robotika v Tolminu

Na gimnaziji v Tolminu se je za učence okoliških osnovnih šol včeraj začelo dvodnevno spoznavanje robotike. Pripravili smo ga s pomočjo podpore lokalnih podjetij, ki zazanavajo problem pomanjakanja tehničnih poklicev v regiji.  Učenci bodo delali z vmesnikom Arduino. Za sestavo robota bodo uporabljali sestavljanke fischer in lego.medium_arduino.jpg

Juniorska evropska računalniška olimpijada

Novica iz dne 11.9.2017

Juniorska evropska računalniška olimpijada

Te dni poteka v Sofiji v Bolgariji prva juniorska evropska računalniška olimpijada (EJOI).

Slovenijo zastopajo štirje najboljši tekmovalci državnega tekmovanja in sicer:

Jakob Schrader
Patrik Žnidaršič
Adrian Mladenić Grobelnik
Domen Ogorevc
Ekipo spremljata Simon Weiss, član komisije pri ZOTKS in Jani Dugonik s FERI Maribor

 

Izbor za mednarodna računalniška tekmovanja

Novica iz dne 16.5.2017

Izbor za mednarodna računalniška tekmovanja

Na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani  je v petek, 5. maja, in v petek, 12. maja, potekal izbor članov ekipe, ki bodo potovali na mednarodna računalniška tekmovanja.

29. mednarodna računalniška olimpijada bo letos potekala med potekala 28. julijem in 4. avgustom v Teheranu. Tja bodo v spremstvu dr. Darka Pevca in Simona Weissa potovali naslednji dijaki: