Tehnologije / Računalništvo

Zaključena juniorska računalniška olimpijada

Novica iz dne 29.8.2019

Zaključena juniorska računalniška olimpijada

Maribor, 28. 8. 2019 -  Včeraj se je na II. gimnaziji Maribor z zaključno slovesnostjo in podelitvijo medalj svečano zaključila tretja Evropska juniorska računalniška olimpijada (European Junior Olympiad in Informatics – EJOI), ki je v Mariboru pod okriljem Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) potekala vse od 23. avgusta. Na olimpijadi se je v znanju in spretnostih računalniškega programiranja med seboj pomerilo 90 mladih programerjev iz 24 evropskih držav, starih do 15,5 leta.

Juniorska evropska računalniška olimpijada

Novica iz dne 26.8.2019

Juniorska evropska računalniška olimpijada

Maribor, 26. avgust 2019 – V soboto je v Mariboru v potekalo svečano odprtje tretje Evropske juniorske računalniške olimpijade (European Junior Olympiad in Informatics – EJOI), ki bo potekala do 29. avgusta. Pod okriljem Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) se bo na olimpijadi v znanju in spretnostih računalniškega programiranja med seboj pomerilo 90 mladih programerjev iz 24 evropskih držav, starih do 15,5 leta.

Slovenski osnovnošolci na tretji evropski juniorski računalniški olimpijadi

Novica iz dne 21.8.2019

Slovenski osnovnošolci na tretji evropski juniorski računalniški olimpijadi

Od leta 2017 naši osnovnošolski računalniški programerji pod okriljem Zotke svoje znanje z vrstniki merijo tudi na evropski juniorski računalniški olimpijadi European Junior Olympiad in Informatics (EJOI). Letošnja olimpijada bo v organizaciji ZOTKS potekala na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Mariboru. Mladi slovenski programerji, ki bodo na tekmovanju zastopali naše barve, so bili prek širšega izbora izbrani najprej na Festivalu inovativnih tehnologij (FIT) – programiranje za osnovne šole v različnih programskih jezikih.

Uspeh tudi na računalniški olimpijadi

Novica iz dne 11.8.2019

Uspeh tudi na računalniški olimpijadi

Včeraj, 10. 8., se je s podelitvijo odličij v Bakuju zaključila 31. računalniška olimpijada. Sodelovalo je 329 tekmovalcev iz 88 držav. Slovensko ekipo so sestavljali

Benjamin Bajd, ZRI Ljubljana
Jakob Schrader, ZRI Ljubljana
Bor Grošelj Simić, ZRI Ljubljana
Matevž Miščič, Gimnazija Vič

Benjamin Bajd in Jakob Schrader sta osvojila bronasti odličji.

Ekipo je vodil dr. Marko Poženel s Fakultete za računalništvo in informatiko iz Ljubljane.

EJOI 2019 v Mariboru - k sodelovanju vabimo sodelavce

Novica iz dne 10.6.2019

EJOI 2019 v Mariboru - k sodelovanju vabimo sodelavce

‼️ IŠČEMO SODELAVCE ‼️

V Mariboru bomo od 23. do 29. avgusta gostili Evropsko juniorsko računalniško olimpijado EJOI 2019.

Med sodelavce vabimo študente, ki bodo kot vodiči skrbeli za eno od 23 sodelujočih držav. Vodič je s svojo ekipo ves čas olimpijade, skupaj s tekmovalci je nastanjen v dijaškem domu, skupaj s svojo skupino pa se udeležili tudi vseh aktivnosti in izletov.