Tehnologije / Računalništvo

Končana Balkanska računalniška olimpijada

Novica iz dne 13.7.2018

Končana Balkanska računalniška olimpijada

V Temišvaru v Romuniji se je zaključila 26. balkanska olimpijada računalništva (BOI). Sodelovalo je 14 držav. . Iz Slovenije so se je pod vodstvom dr. Darka Pevca in Simona Weissa udeležili:

Tim Poštuvan, Gregor Kikelj, Tevž Lotrič, vsi z Zavoda za računalniško izobraževanje in
Marko Hostnik z Gimnazije Bežigrad.

Izbor za mednarodna računalniška tekmovanja

Novica iz dne 15.5.2018

Izbor za mednarodna računalniška tekmovanja

Na Fakulteti za elektortehniko sta v soboto, 12. 5. potekala izbora za mednarodno računalniško olimpijado, ki se je udeležujejo dijaki in za juniorsko, kamor se uvrstijo učenci osnovnih šol. IOI bo letos potekala med 1. in 8. septembrom na Japonskem v Tsukubi, za osnovnošolce pa v Innopolisu, Republika Tatarstan v Rusiji med 26. julijem in 1. avgustom.

V ekipi, ki bo zastopala Slovenijo na Mednarodni računalniški olimpijadi so:

Tim Poštuvan; ZRI
Gregor Kikelj, ZRI
Urban Duh, II. gimnazija Maribor
Tevž Lotrič, ZRI

21. pokal Logo

Novica iz dne 11.4.2018

21. pokal Logo

V Rogaški Slatini bo v soboto, 21. aprila 2018, potekal že 21. računalniški pokal Logo, ki je namenjen najmlajšim. Otroci iz vrtca in prvega triletja osnovne šole bodo iz svojih vrst izbrali zmagovalni vrtec in šolo, katere vitrino bo za leto dni krasil prehodni pokal. Pokal poteka tradicionalno v Vrtcu Rogaška Slatina, Kozjanskega odreda 2 in na II. OŠ Rogaška Slatina.

Program finala:

18. tekmovanje "Z računalniki skozi okna"

Novica iz dne 5.3.2018

18. tekmovanje "Z računalniki skozi okna"

V četrtek, 8. marca 2018, bo na osnovni šoli Jela Janežiča v Škofji Loki potekalo že 18. državno tekmovanje iz  znanja računalništva za otroke šol s prilagojenim programom, ki obiskujejo program nižjega izobrazbenega standarda, z naslovom "Z računalniki skozi okna". Otroci so svoje znanje prikazali že na šolskem tekmovanju in najboljši s posamezne šole se bodo pomerili na državnem.
Sodelovalo bo 33 tekmovalcev z osemnajstih šol.

POTEK TEKMOVANJA

od 8.15 prihod tekmovalcev
tekmomvanje