Tehnologije / Računalništvo

Dobili smo zmagovalce dveh računalniških tekmovanj za šole s prilagojenim programom

Novica iz dne 25.4.2022

Dobili smo zmagovalce dveh računalniških tekmovanj za šole s prilagojenim programom

Pod okriljem naše organizacije sta se v četrtek, 21. aprila 2022, na OŠ Jela Janežiča v Škofji Loki, uspešno zaključili državni računalniški tekmovanji za šole s prilagojenim programom. Obe tekmovanji sodita v okvir Festivala inovativnih tehnologij, z enim od tekmovanj pa ZOTKS že od leta 2000 v program računalniškega izobraževanja vključuje tudi otroke s posebnimi potrebami. Na ta način otroci pridobivajo številne nove spretnosti in znanja, predvsem pa oblikujejo svojo samopodobo.

Rezultati foto natečaja trajnostni razvoj za skupno dobro

Novica iz dne 29.3.2022

Rezultati foto natečaja trajnostni razvoj za skupno dobro

V sodelovanju s podjetjem Canon Adria d.o.o. smo razpisali foto natečaj, katerega rdeča nit je bila trajnostni razvoj za skupno dobro. Mlade smo vzpodbudili k družbeni odgovornosti in kritičnemu pogledu na svet v prihodnosti – za kvalitetno skupno sobivanje in dobro počutje vseh v naši družbi.

Festival inovativnih tehnologij

Novica iz dne 7.3.2022

Festival inovativnih tehnologij

Po treh letih bosta ponovno programiranje in sklepna prireditev Festival inovativnih tehnologij izjemoma potekala na isti dan, v soboto, 12.3. 2022.

Osrednji del, z najbolj raznolikimi področji bo tudi letos izveden na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, programiranje pa na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani.

FOTO NATEČAJ - TRAJNOSTNI RAZVOJ ZA SKUPNO DOBRO

Novica iz dne 18.2.2022

FOTO NATEČAJ - TRAJNOSTNI RAZVOJ ZA SKUPNO DOBRO

Mlade osnovnošolce in dijake, ki jim ni vseeno za njihovo prihodnost, vabimo na nagradni foto natečaj. Skozi fotografije sporočite svoje zgodbe, svoja opažanja in svoje predloge, kako lahko skupaj naredimo lepši svet za vse.

PRAVILA IN POGOJI ZA SODELOVANJE NA FOTO NATEČAJU

Organizator

Zveza za tehnično kulturo Slovenije, Zaloška cesta 65, 1000 Ljubljana

Vsebina, namen in tema

Rezultati natečaja digitalne fotografije 2022

Novica iz dne 15.2.2022

Rezultati natečaja digitalne fotografije 2022

Nasmeh je krivulja, ki vse poravna.

 Phyllis Diller

Letošnji natečaj je postavil udeležence pred izziv: skozi objektiv prikazati prizore iz sveta veselja, ki nam v tem coronskem času lahko pomaga lažje prebroditi vse težave. Na natečaj se je prijavilo 61 tekmovalcev. Slike je oddalo le 31 prijavljenih, ki so skupaj posneli 185 zanimivih in domiselnih fotografij. Zmagovalca sta postala:

- v skupini osnovnošolcev: Žiga Cvikl, osnovna šola Litija, mentor Miklavž Šef

Praktični nasveti za dobro fotografijo

Novica iz dne 10.2.2022

Praktični nasveti za dobro fotografijo

ZOTKINI DNEVI ODPRTIH VRAT web 700.jpg

V času zimskih šolskih počitnic za vas pripravljamo pestro dogajanje, saj ponovno organiziramo

Zotkine dneve odprtih vrat

Pripravljena imamo različna predavanja in delavnice, vse je povezano s temami, ki jih pokrivamo na Zotki in seveda zanimivo za učence, dijake, učitelje, mentorje in kogarkoli, ki jih zanimata naravoslovje in tehnika. Pripravljamo dva identična sklopa med obema tednoma zimskih počitnic.