Tehnologije / Računalništvo

Znani zmagovalci nagradnega fotografskega natečaja

Novica iz dne 2.3.2020

Znani zmagovalci nagradnega fotografskega natečaja

V okviru letošnjega Festivala inovativnih tehnologij (FIT) je bil tako kot že nekaj let zapored, tudi letos objavljen nagradni fotografski natečaj. Strokovna komisija je po pregledu vseh fotografij izbrala zmagovalce. Obenem je izbrala tudi 20 udeležencev natečaja, ki se bodo v soboto na FIT-u na Fakulteti za elektrotehniko, med seboj pomerili na državnem tekmovanju v digitalni fotografiji za osnovne in srednje šole.

20. obletnica tekmovanja Z računalniki skozi okna

Novica iz dne 17.2.2020

20. obletnica tekmovanja Z računalniki skozi okna

Brez podpore OŠ Jela Janežiča iz Škofje Loke in okoliških občin ne bi bili tako uspešni

V naši organizaciji sta se na OŠ Jela Janežiča v Škofji Loki uspešno zaključili računalniški tekmovanji za šole s prilagojenim programom. Obe tekmovanji sodita v okvir Festivala inovativnih tehnologij, z enim od tekmovanj pa na ZOTKS že od leta 2000 v program računalniškega izobraževanja vključujemo tudi otroke s posebnimi potrebami. Na ta način otroci pridobivajo številne nove spretnosti in znanja, predvsem pa oblikujejo svojo samopodobo.

20 let tekmovanja Z računalniki skozi okna

Novica iz dne 6.2.2020

20 let tekmovanja Z računalniki skozi okna

Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) že od leta 2000 v program računalniškega izobraževanja vključuje tudi otroke s posebnimi potrebami, ki obiskujejo šole s prilagojenim programom. Svoje znanje učenci izkažejo na dveh tekmovanjih v organizaciji ZOTKS in v sodelovanju z OŠ Jela Janežiča v Škofji Loki. Obe tekmovanji sodita v okvir Festivala inovativnih tehnologij.

Nagradni fotografski natečaj

Novica iz dne 16.12.2019

Nagradni fotografski natečaj

Tako kot že nekaj let, tudi letos objavljamo nagradni fotografski natečaj za tekmovanje v digitalni fotografiji na Festivalu inovativnih tehnologij 2020 za osnovne in srednje šole.

 

Letošnji natečaj ima naslov Svetloba in senca.

 

V fotografiji se vse vrti okoli svetlobe in sence. Poznamo naravno in umetno svetlobo, govorimo lahko tudi o usmerjenih ali difuznih virih. Usmerjena svetloba daje ostre prehode med svetlobo in senco, medtem ko so pri difuzni svetlobi prehodi široki in nežni.