Tehnologije / Računalništvo

Robotika v Tolminu

Novica iz dne 3.11.2017

Robotika v Tolminu

Na gimnaziji v Tolminu se je za učence okoliških osnovnih šol včeraj začelo dvodnevno spoznavanje robotike. Pripravili smo ga s pomočjo podpore lokalnih podjetij, ki zazanavajo problem pomanjakanja tehničnih poklicev v regiji.  Učenci bodo delali z vmesnikom Arduino. Za sestavo robota bodo uporabljali sestavljanke fischer in lego.medium_arduino.jpg

Juniorska evropska računalniška olimpijada

Novica iz dne 11.9.2017

Juniorska evropska računalniška olimpijada

Te dni poteka v Sofiji v Bolgariji prva juniorska evropska računalniška olimpijada (EJOI).

Slovenijo zastopajo štirje najboljši tekmovalci državnega tekmovanja in sicer:

Jakob Schrader
Patrik Žnidaršič
Adrian Mladenić Grobelnik
Domen Ogorevc
Ekipo spremljata Simon Weiss, član komisije pri ZOTKS in Jani Dugonik s FERI Maribor

 

Izbor za mednarodna računalniška tekmovanja

Novica iz dne 16.5.2017

Izbor za mednarodna računalniška tekmovanja

Na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani  je v petek, 5. maja, in v petek, 12. maja, potekal izbor članov ekipe, ki bodo potovali na mednarodna računalniška tekmovanja.

29. mednarodna računalniška olimpijada bo letos potekala med potekala 28. julijem in 4. avgustom v Teheranu. Tja bodo v spremstvu dr. Darka Pevca in Simona Weissa potovali naslednji dijaki:

20. računalniški pokal Logo

Novica iz dne 25.4.2017

20. računalniški pokal Logo

V soboto, 22. aprila, se je v Rogaški Slatini odvil 20. računalniški pokal Logo. Tekmovanje je namenjeno otrokom iz vrtcev in prvega triletja osnovne šole.

Pokala se je udeležilo 76 otrok, ki so se pomerili v reševanju nalog v računalniškem jeziku Logo. Otroci tekmujejo v parih, v štirih tekmovalnih skupinah treh težavnosti.

Na koncu so vsi udeleženci prejeli priznanja in praktične nagrade, ogledali pa so si tudi predstavo Mehurčki v  izvedbi Gledališča Bičikleta

20. računalniški pokal logo

Novica iz dne 18.4.2017

20. računalniški pokal logo

V soboto, 22. aprila 2017, bo v Vrtcu Rogaška Slatina potekal že 20. računalniški pokal LOGO. Dogodek z namenom uvajanja najmlajših v računalništvo v Zvezi za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) organiziramo že od leta 1997. Radovedneži iz vrtca in prvega triletja osnovne šole bodo iz svojih vrst izbrali zmagovalni vrtec in šolo, katere vitrino bo za leto dni krasil prehodni pokal. Tekmovanje pomeni zabavo in sodelovanje, saj otroci tekmujejo v paru.

Tekmovanje se bo začelo slavnostno ob 9:00 v Vrtcu Rogaška Slatina (Kozjanskega odreda 2).