Tehnologije / Računalništvo

Izbor za mednarodna računalniška tekmovanja

Novica iz dne 16.5.2017

Izbor za mednarodna računalniška tekmovanja

Na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani  je v petek, 5. maja, in v petek, 12. maja, potekal izbor članov ekipe, ki bodo potovali na mednarodna računalniška tekmovanja.

29. mednarodna računalniška olimpijada bo letos potekala med potekala 28. julijem in 4. avgustom v Teheranu. Tja bodo v spremstvu dr. Darka Pevca in Simona Weissa potovali naslednji dijaki:

20. računalniški pokal Logo

Novica iz dne 25.4.2017

20. računalniški pokal Logo

V soboto, 22. aprila, se je v Rogaški Slatini odvil 20. računalniški pokal Logo. Tekmovanje je namenjeno otrokom iz vrtcev in prvega triletja osnovne šole.

Pokala se je udeležilo 76 otrok, ki so se pomerili v reševanju nalog v računalniškem jeziku Logo. Otroci tekmujejo v parih, v štirih tekmovalnih skupinah treh težavnosti.

Na koncu so vsi udeleženci prejeli priznanja in praktične nagrade, ogledali pa so si tudi predstavo Mehurčki v  izvedbi Gledališča Bičikleta

20. računalniški pokal logo

Novica iz dne 18.4.2017

20. računalniški pokal logo

V soboto, 22. aprila 2017, bo v Vrtcu Rogaška Slatina potekal že 20. računalniški pokal LOGO. Dogodek z namenom uvajanja najmlajših v računalništvo v Zvezi za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) organiziramo že od leta 1997. Radovedneži iz vrtca in prvega triletja osnovne šole bodo iz svojih vrst izbrali zmagovalni vrtec in šolo, katere vitrino bo za leto dni krasil prehodni pokal. Tekmovanje pomeni zabavo in sodelovanje, saj otroci tekmujejo v paru.

Tekmovanje se bo začelo slavnostno ob 9:00 v Vrtcu Rogaška Slatina (Kozjanskega odreda 2).

Najboljši na nagradnem natečaju digitalne fotografije 2017

Novica iz dne 8.3.2017

Najboljši na nagradnem natečaju digitalne fotografije 2017

Z razpisom tekmovanj Festivala inovativnih tehnologij smo objavili nagradni natečaj digitalne fotografije, ki predstavlja tudi izbor za uvrstitev na državno tekmovanje. Prispelo je 83 fotografij. Strokovna komisija je pod vodstvom Rajka Bizjaka, fotografa in predavatelja, izbrala zmagovalca v posamezni kategoriji natečaja. V skupini osnovnih šol je to Gal Pazlar s šole Bistrica Tržič, v skupini srednješolcev pa Bernarda Topolovec iz KUD Markovski zvon.