Tehnologije / Računalništvo

Otroci s posebnimi potrebami prvič tekmovali na daljavo

Novica iz dne 16.4.2021

Otroci s posebnimi potrebami prvič tekmovali na daljavo

Uspešno zaključeni obe računalniški tekmovanji

V Škofji Loki na OŠ Jela Janežiča sta se na daljavo zaključili državni računalniški tekmovanji za šole s prilagojenim programom, ki smo ju v sodelovanju s šolo organizirali pri ZOTKS. Obe tekmovanji sodita v okvir Festivala inovativnih tehnologij, ki bo namesto marca potekal v juniju.

Poletni tabor računalništva 2021

CŠOD Gorenje 14. do 21. avgusta 2021 30 udeležencev

Trinajsti poletni tabor računalništva v so-organizaciji Zveze za tehnično kulturo Slovenije in Šole prihodnosti Maribor se letos znova seli, tokrat v vas Gorenje nad Zrečami. Ponovno bomo na enem mestu zbrali prekaljeno ekipo mentorjev z raznolikimi izkušnjami, ki ti bodo pomagali pri prvih korakih v svetu računalništva.

Računalniški tekmovanji za šole s prilagojenim programom

Novica iz dne 27.1.2021

Računalniški tekmovanji za šole s prilagojenim programom

V sodelovanju z OŠ Jela Janežiča v Škofji Loki bomo kmalu izvedli računalniški tekmovanji za šole s prilagojenim programom. Obe tekmovanji, »Z miško v svet« za učence v posebnem programu in »Z računalniki skozi okno« za učence programa nižjega izobrazbenega standarda, bosta zaradi situacije potekali na daljavo. Vsebina obeh tekmovanj bo letos malo spremenjena in ne pozabite na nove datume.

Šolsko tekmovanje za eno in drugo bo izvedeno  v času med 8. in 19. marcem 2021.

Nagradni natečaj 2021 ali Bitka domiselnih

ZOTKS in Audax skupaj razpisujeta nagradni natečaj z naslovom Bitka domiselnih. Natečaj bo služil kot izbirno tekmovanje za državno tekmovanje v 3D programiranju, ki ga najdete na spletni strani Zveze za tehnično kulturo Slovenije (https://www.zotks.si/tehnologije/razpis). Na natečaj se lahko prijavijo posamezniki ali ekipe do 3 oseb, ki izdelajo parametrični 3D CAD model, ki bo podlaga za izdelavo fizičnega modela katapulta (oboje lastne izdelave in modeliranja).

Kdo se lahko prijavi?