Tehnologije / Računalništvo

Najboljši na nagradnem natečaju digitalne fotografije 2017

Novica iz dne 8.3.2017

Najboljši na nagradnem natečaju digitalne fotografije 2017

Z razpisom tekmovanj Festivala inovativnih tehnologij smo objavili nagradni natečaj digitalne fotografije, ki predstavlja tudi izbor za uvrstitev na državno tekmovanje. Prispelo je 83 fotografij. Strokovna komisija je pod vodstvom Rajka Bizjaka, fotografa in predavatelja, izbrala zmagovalca v posamezni kategoriji natečaja. V skupini osnovnih šol je to Gal Pazlar s šole Bistrica Tržič, v skupini srednješolcev pa Bernarda Topolovec iz KUD Markovski zvon.

Z računalniki skozi okna

Novica iz dne 8.3.2017

Z računalniki skozi okna

V četrtek, 9. marca 2017, bo na OŠ Jela Janežiča v Škofji Loki potekalo 17. državno računalniško tekmovanje Z računalniki skozi okna, ki je namenjeno programu nižjega izobrazbenega standarda in se ga bo udeležilo okoli 27 učencev. Učenci šol s prilagojenim programom se bodo med seboj pomerili v znanju in veščinah s področja digitalne fotografije, pripravi predstavitve s programom Microsoft PowerPoint in urejanja besedila s programom Microsoft Word.

Program tekmovanja:

9:00     Začetek tekmovanja

12:00   Kosilo

Desetič "Z miško v svet"

Novica iz dne 13.2.2017

Desetič "Z miško v svet"

V četrtek, 9. februarja, je na Osnovni šoli Jela Janežiča v Škofji Loki potekalo že tradicionalno 10. državno tekmovanje iz znanja računalništva  "Z miško v svet" za posebni program vzgoje in izobraževanja. Pomerilo se je 22 učencev iz 14 šol. 
V kategoriji Urejanje fotografij in uporaba e-pošte je zmagal Primož Markelj iz OŠ Brinje Grosuplje, drugo mesto je zasedla Tajda Ralić iz OŠ Antona Janše, Radovljica in tretje mesto Lavra Šuštar s Centra Janeza Levca, OE Dečkova, Ljubljana.

10. tekmovanje "Z miško v svet"

Novica iz dne 1.2.2017

10. tekmovanje "Z miško v svet"

V Škofji Loki na Osnovni šoli Jela Janežiča bo 9. februarja potekalo že 10. tekmovanje iz znanja računalništva z naslovom "Z miško v svet" za otroke šol s prilagojenim programom.
V dveh disciplinah se bo pomerilo 26 otrok s 17 šol.
Cilj tekmovanja je spodbujanje otrok k uporabi računalnika ter osnovnih programov, zlasti programov Word in PowerPoint. Sodelujoči na tekmovanju preizkusijo svoje znanje in spretnosti dela z miško in tipkovnico ter pokažejo poznavanje programov za oblikovanje besedila, fotografij, elektronske pošte in priprave predstavitev.

Strežnik za vajo v programiranju

Novica iz dne 8.12.2016

Strežnik za vajo v programiranju

Na Zvezi za tehnično kulturo Slovenije smo za vaše učence in dijake vzpostavili strežnik z nalogami in pomočjo pri programiranju.
Dostopen je na naslovu http://cms-si.si/.

Na strežniku bomo pripravili tudi razne dogodke (odprta tekmovanja, izbor naj naloge, naj rešitev za določeno nalogo, morda še kaj?). Želimo si, da strežnik postane stičišče ljubiteljev programiranja, mentorjem pa lahko služi  tudi kot pomoč v izobraževalnem procesu.