Tehnologije / Računalništvo

21. pokal Logo

Novica iz dne 11.4.2018

21. pokal Logo

V Rogaški Slatini bo v soboto, 21. aprila 2018, potekal že 21. računalniški pokal Logo, ki je namenjen najmlajšim. Otroci iz vrtca in prvega triletja osnovne šole bodo iz svojih vrst izbrali zmagovalni vrtec in šolo, katere vitrino bo za leto dni krasil prehodni pokal. Pokal poteka tradicionalno v Vrtcu Rogaška Slatina, Kozjanskega odreda 2 in na II. OŠ Rogaška Slatina.

Program finala:

18. tekmovanje "Z računalniki skozi okna"

Novica iz dne 5.3.2018

18. tekmovanje "Z računalniki skozi okna"

V četrtek, 8. marca 2018, bo na osnovni šoli Jela Janežiča v Škofji Loki potekalo že 18. državno tekmovanje iz  znanja računalništva za otroke šol s prilagojenim programom, ki obiskujejo program nižjega izobrazbenega standarda, z naslovom "Z računalniki skozi okna". Otroci so svoje znanje prikazali že na šolskem tekmovanju in najboljši s posamezne šole se bodo pomerili na državnem.
Sodelovalo bo 33 tekmovalcev z osemnajstih šol.

POTEK TEKMOVANJA

od 8.15 prihod tekmovalcev
tekmomvanje

Natečaj za tekmovanje iz multimedije

Novica iz dne 13.2.2018

Natečaj za tekmovanje iz multimedije

Zveza za tehnično kulturo Slovenije – ZOTKS in Laboratorij za multimedijo Fakultete za elektrotehniko (LMMFE) organizirata tekmovanje v znanju s področja multimedije – video montaže. S tekmovanjem želimo spodbuditi ustvarjalnost in kreativnost mladih na tem področju, predvsem z ustvarjanjem lastnih video izdelkov z uporabo sodobnih orodij za video montažo. Ker se na šolah poleg rednega učnega procesa odvija še zelo veliko ostalih aktivnosti, smo se odločili, da razpišemo nagradni natečaj v spremljanju le-teh skozi objektiv kamere in spretnosti video montaže.