Tehnologije / Računalništvo

20. računalniški pokal logo

Novica iz dne 18.4.2017

20. računalniški pokal logo

V soboto, 22. aprila 2017, bo v Vrtcu Rogaška Slatina potekal že 20. računalniški pokal LOGO. Dogodek z namenom uvajanja najmlajših v računalništvo v Zvezi za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) organiziramo že od leta 1997. Radovedneži iz vrtca in prvega triletja osnovne šole bodo iz svojih vrst izbrali zmagovalni vrtec in šolo, katere vitrino bo za leto dni krasil prehodni pokal. Tekmovanje pomeni zabavo in sodelovanje, saj otroci tekmujejo v paru.

Tekmovanje se bo začelo slavnostno ob 9:00 v Vrtcu Rogaška Slatina (Kozjanskega odreda 2).

Najboljši na nagradnem natečaju digitalne fotografije 2017

Novica iz dne 8.3.2017

Najboljši na nagradnem natečaju digitalne fotografije 2017

Z razpisom tekmovanj Festivala inovativnih tehnologij smo objavili nagradni natečaj digitalne fotografije, ki predstavlja tudi izbor za uvrstitev na državno tekmovanje. Prispelo je 83 fotografij. Strokovna komisija je pod vodstvom Rajka Bizjaka, fotografa in predavatelja, izbrala zmagovalca v posamezni kategoriji natečaja. V skupini osnovnih šol je to Gal Pazlar s šole Bistrica Tržič, v skupini srednješolcev pa Bernarda Topolovec iz KUD Markovski zvon.

Z računalniki skozi okna

Novica iz dne 8.3.2017

Z računalniki skozi okna

V četrtek, 9. marca 2017, bo na OŠ Jela Janežiča v Škofji Loki potekalo 17. državno računalniško tekmovanje Z računalniki skozi okna, ki je namenjeno programu nižjega izobrazbenega standarda in se ga bo udeležilo okoli 27 učencev. Učenci šol s prilagojenim programom se bodo med seboj pomerili v znanju in veščinah s področja digitalne fotografije, pripravi predstavitve s programom Microsoft PowerPoint in urejanja besedila s programom Microsoft Word.

Program tekmovanja:

9:00     Začetek tekmovanja

12:00   Kosilo