20 let tekmovanja Z računalniki skozi okna

Novica iz dne 6.2.2020

20 let tekmovanja Z računalniki skozi okna

Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) že od leta 2000 v program računalniškega izobraževanja vključuje tudi otroke s posebnimi potrebami, ki obiskujejo šole s prilagojenim programom. Svoje znanje učenci izkažejo na dveh tekmovanjih v organizaciji ZOTKS in v sodelovanju z OŠ Jela Janežiča v Škofji Loki. Obe tekmovanji sodita v okvir Festivala inovativnih tehnologij.

Letos bo v četrtek, 13. februarja 2020, v Škofji Loki še posebej slovesno, saj tekmovanje "Z računalniki skozi okna" praznuje 20. obletnico. Prav zaradi tega smo jubileju pridružili še tekmovanje za posebni program "Z miško v svet". Tekmovanje bo tradicionalno potekalo v OŠ Jela Janežiča v telovadnici šole.

Program dneva:

od 9-10 prihod tekmovalcev

10-11 tekmovanje

11-12 aktivnosti (ogledi in šport)

12-12.45 kosilo

13.00 - 14.30 zaključna prireditev z gostjo Neco Falk 

Na slavnostni prireditvi bomo poleg podelitve priznanj najboljšim tekmovalcem, vsem sodelujočim občinam podelili srebrna priznanja ZOTKS, saj s svojim sodelovanjem pri obeh tekmovanjih nadpovprečno prispevajo k razvoju tehnične kulture v Sloveniji. Podelili bomo tudi posebna priznanja osnovnim šolam, katerih učenci na tekmovanju sodelujejo že 15 let ali več ter tistim mentorjem, ki so ali še sodelujejo pri pripravah učencev na tekmovanje.

 

Datum: 
četrtek, 6. Februar 2020