Desetič "Z miško v svet"

Novica iz dne 13.2.2017

Desetič "Z miško v svet"

V četrtek, 9. februarja, je na Osnovni šoli Jela Janežiča v Škofji Loki potekalo že tradicionalno 10. državno tekmovanje iz znanja računalništva  "Z miško v svet" za posebni program vzgoje in izobraževanja. Pomerilo se je 22 učencev iz 14 šol. 
V kategoriji Urejanje fotografij in uporaba e-pošte je zmagal Primož Markelj iz OŠ Brinje Grosuplje, drugo mesto je zasedla Tajda Ralić iz OŠ Antona Janše, Radovljica in tretje mesto Lavra Šuštar s Centra Janeza Levca, OE Dečkova, Ljubljana.

Druga kategorija je bila izdelava PowerPoint  predstavitve. V tej kategoriji je zmagal Jakob Šircelj s Centra Janeza Levca Ljubljana, drugo mesto si je priboril Mihael Šarkezi iz OŠ Roje in tretje Aleksander Tubin iz OŠ Helene Puhar, Kranj.

Na zaključni slovesnosti je navzoče, poleg gostitelja in organizatorja, pozdravil tudi župan Občine Železniki mag. Anton Luznar. Za kulturni program so poskrbeli učenci dramske sekcije šole gostiteljice z igro Zrcalce. Poleg najboljših so knjižno nagrado prejele tudi tri šole, ki na tekmovanju sodelujejo že od vsega začetka, in sicer OŠ Poldeta Stražišarja Jesenice, CIRIUS Vipava in seveda gostiteljica OŠ Jela Janežiča iz Škofje Loke. Nagrade je podelil predsednik Komisije za računalništvo pri ZOTKS dr. Borut Jurčič Zlobec.

Čestitamo vsem udeležencem tekmovanja za izkazano znanje in dosežke
Datum: 
ponedeljek, 13. Februar 2017