Festival inovativnih tehnologij

Novica iz dne 26.2.2016

Festival inovativnih tehnologij

V soboto, 5. marca 2016, se bo na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani odvil že 22. Festival inovativnih tehnologij v organizaciji Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS), Fakulteta za računalništvo in informatiko, Fakultete za elektrotehniko UL in Fakultete za elektortehniko, računalništvo in informatiko UM. V okviru Festivala bo letos potekalo že 40. državno tekmovanje v programiranju za dijake.medium_znak FIT.jpg

Ob tej priložnosti vas vabimo, da se v soboto, 5. marca, udeležite dogodka, ki ga bo ob 9.00 uri v predavalnici A Fakultete za računalništvo in informatiko  (Večna pot 113, Ljubljana) odprl prof. dr. Nikolaj Zimic, dekan Fakultete za računalništvo in informatiko.

Po odprtju se bodo med 9.30 in 13.00 uro osnovno- in srednješolci pomerili v programiranju, digitalni fotografiji, predstavitvi sporočil in izdelavi spletnih strani. Tekmovali bodo na področju telekomunikacij, video montaže in robotike ter na področju internet stvari (IoT).

V avli Fakultete za računalništvo in informatiko bodo na ogled razstava fotografij s prvih tekmovanj in bilteni ter razstava plakatov s predstavitvami raziskovalnih laboratorijev Fakultete za računalništvo in informatiko.

Vabimo vas, da se udeležite Festivala inovativnih tehnologij in si ogledate stvaritve mladih nadobudnežev.

Roki za prijavo na tekmovanja potečejo 1. marca.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na spodnjem e-naslovu in telefonski številki.

Veselimo se srečanja z vami!

medium_znak programiranje.jpgmedium_znak fotografija.jpgmedium_znak robotika.jpgmedium_znak internet stvari.jpgmedium_znak telekomunikacije.jpg

PROGRAM

Dodatne informacije:

Mija Kordež, Zveza za tehnično kulturo Slovenije, mija.kordez@zotks.si, 01/425 07 75

40 let tekmovanj v računalniškem programiranju za dijake
Datum: 
petek, 26. Februar 2016