Festival inovativnih tehnologij

Novica iz dne 27.2.2020

Festival inovativnih tehnologij

FIT 2020

Festival inovativnih tehnologij 2020

Festival inovativnih tehnologij, kratko FIT, je v letošnjem šolskem letu doživel še eno preobrazbo. Celoten sklop tekmovanj se je razdelil na štiri dogoke. Če začnemo z najmlajšimi, ti tekmujejo v programskem jeziku logo na Računalniškem pokalu Logo, ki tradicionalno poteka v Rogaški Slatini. Drugi del so računalniška znanja, namenjena učencem na šolah s prilagojenim programom, ki imajo že dvajsetletno tardicijo na OŠ Jela Janežiča v Škofji Loki. Tetji dogodek je po novem namenjen izključno programiranju za učence in dijake. Ti se bodo letos pomerili v Mariboru na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko.

Osrednji del, z najbolj raznolikimi področji pa bo od letos tradicionalno izveden na Fakulteti za elektrotehniko, Univerze v Ljubljani.

Tekmovalci se bodo, 7. 3. 2020 pomerili v naslednjih tekmovalnih področjjih:
- Digitalna fotografija za osnovne in srednje šole
- Multimedija (montaža in snemanje) za osnovne in srednje šole
- Robotika za osnovne šole
- IKT telekomunikacije za srednje šole (ekipno tekmovanje)
- Predstavitve za osnovne in srednje šole
- Tekmovanje v znanju tehnologij namenjeno osnovnim šolam

Zbor vseh udeležencev je na Fakulteti za elektortehniko, Tržaška 25, Ljubljana, 7. 3. 2020 v predavalnici 1.

PROGRAM:

8.00 – 8.45       Prihod in registracija tekmovalcev v vseh disciplinah
9.00 – 9.30       Otvoritev
9.30 – 14.00     Tekmovanja
12.00 – 14.00   Kosilo/ FE

V času tekmovanja smo za mentorje pripravili praktično delavnico Internet stvari (IoT):

 Ali imajo moje rastline dovolj vode?

Internet danes ni več namenjen le za nas ljudi pač pa za naprave, stroje, vozila, stvari. Pametna mesta, pametni domovi, samo-vozeča vozila in pametne tovarne so le nekateri izmed mnogih primerov interneta stvari. Nemen delavnice je udeležence seznaniti z osnovami IoT, mikrokrmilniškimi napravami, naprednimi komunikacijskimi tehnologijami in oblačnimi platformami IoT z uporabniškimi aplikacijami. Na delavnici bomo s pomočjo Arduino platforme Colibri IoT zajemali podatke o vlažnosti zemlje in vlažnosti zraka, le-te preko nizko-energijskega omrežja dolgega dosega LoRaWAN pošiljali v oblačno platformo IoT. Podatke bomo nato ustrezno ovrednotili in v primeru odstopanj preko sporočil SMS poslali obvestilo o stanju rastline. Delavnica je namenjena vsem mentorjem in učiteljem, ki jo s pomočjo pripravljenih navodil lahko enostavno ponovijo v šolah s svojimi učenci.

PRIJAVNICA na seminar

Prijave na seminar so omejene, zato pohitite.
Datum: 
četrtek, 27. Februar 2020