Nagradni fotografski natečaj

Novica iz dne 16.12.2019

Nagradni fotografski natečaj

Tako kot že nekaj let, tudi letos objavljamo nagradni fotografski natečaj za tekmovanje v digitalni fotografiji na Festivalu inovativnih tehnologij 2020 za osnovne in srednje šole.

 

Letošnji natečaj ima naslov Svetloba in senca.

 

V fotografiji se vse vrti okoli svetlobe in sence. Poznamo naravno in umetno svetlobo, govorimo lahko tudi o usmerjenih ali difuznih virih. Usmerjena svetloba daje ostre prehode med svetlobo in senco, medtem ko so pri difuzni svetlobi prehodi široki in nežni.

Dober fotograf bo pazil na kompozicijo, na motiv, na zgodbo, vzdušje, pravilno bo postavil fotoaparat in v najbolj primernem trenutku zajel pravo zgodbo. Pravijo, da odličen fotograf za vse to uporabi še pravo svetlobo. Poskusite se v svoji odličnosti fotografiranja.

Vsebina natečaja

Postavljeni ste pred izziv skozi objektiv prikazati uporabo svetlobe in sence na fotografiji.

Prijava

Na natečaj se lahko prijavijo učenci in dijaki. Omejitve števila prijav na šolo ni. Prijavite se v prijavnem sistemu ZOTKiS, ki je dosegljiv na spletni strani www.zotks.si od 1. januarja 2020 dalje.

Izdelki

Obseg:

Skupaj največ 8 fotografij in sicer 4 do 8 posnetkov na temo Svetloba in senca.

Format:

Vse fotografije morajo biti  v zapisu JPG, lahko Č/B ali barvne.

Velikost datoteke:

Največ 3 MB.

Poimenovanje datotek:

priimek_ime_ ##.jpg; ## je številka slike (primer: Novak_Janez_01)

Način oddaje:

Vsi prijavljeni bodo po 1. februarju prejeli na svoj elektronski naslov natančna navodila o lokaciji in načinu oddaje fotografij.

 

Podrobnosti natečaja najdete tukaj.

 

 

 

Datum: 
ponedeljek, 16. December 2019