Natečaji ob jubileju računalniškega programiranja

Novica iz dne 7.3.2016

Natečaji ob jubileju računalniškega programiranja

V šolskem letu 2015/16 praznujemo 40 let tekmovanj v računalniškem programiranju za dijake. Odločili smo se, da razpišemo tri natečaje z različnih področij IKT.
K prvemu natečaju je pristopilo podjetje Intel in iščemo najstarejši še delujoči osebni računalnik.

Natečaj za najstarejši še delujoči osebni računalnik (PC), ki temelji na arhitekturi x86, na osnovnih in srednjih šolah

Predstavitev natečaja

Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) in podjetje Intel Corporation v sodelovanju s podjetjem E-misija d.o.o. organizirajo natečaj za najstarejši še delujoči osebni računalnik (PC), ki temelji na arhitekturi x86 in je star vsaj 15 let (letnik 2001 ali starejši). Natečaj je namenjen vsem slovenskim osnovnim in srednjim šolam. Namen je odkriti najstarejše še delujoče računalnike. Stari računalniki delujejo počasi, poleg tega pa povzročajo tudi precejšnje stroške upravljanja in vzdrževanja, so potratni in zastareli. Zato bodo šole, imetnice najstarejših treh, nagrajene z novimi napravami.
CELOTNI TEKST natečaja
PRIJAVNI OBRAZEC

Fotografski natečaj z naslovom Digitalna Slovenija

Predstavitev natečaja

Dandanes digitalne naprave in vsebine zavzemajo vse večji del našega okolja. Od digitalnih podatkov, preko računalnikov in telekomunikacijskih naprav zaznamujejo nas in naše okolje tako vsebinsko kot tudi vizualno. SMS sporočila, socialna omrežja in računalniške igrice so digitalne različice skrivalnic, lesenih pušk in kavbojev in indijancev. To je svet, ki je vaša realnost, v katerem vi živite in ga obvladujete.

Upodobite ga skozi fotografijo. Vizualizirajte ga. Prikažite nam ga tako, kot ga vidite vi, takega, kot vas privlači. Pokažite, da ni tak bavbav, kakor si ga starejše generacije predstavljamo.

Ali pa je? Ne vem, prepričajte nas skozi vaše fotografije.

CELOTNI TEKST natečaja 

Prijavnica je v sistemu ZOTKiS.

Datum: 
ponedeljek, 7. Marec 2016