Poletni tabor za učence in dijake: Festival inovativnih rešitev, Kranj

Novica iz dne 14.6.2016

Poletni tabor za učence in dijake: Festival inovativnih rešitev, Kranj

Kranj, od 27.6. – 1.7.2016

Šolski center Kranj v sodelovanju z Mestno občino Kranj in Open Labom pripravlja Festival inovativnih tehnologij – FIT, ki bo potekal od 27. junija do 1. julija 2016 v prostorih Šolskega centra Kranj.

Udeleženci bodo en teden lahko sodelovali pri izbranem sklopu in spoznali veliko novega. Izbrane so zanimive teme z naslednjih področij: programiranje aplikacij/iger Android, Arduino in internet stvari, elektronika – od sheme do izdelave elektronskega vezja, multimedija. Načrtuje se 30 ur aktivnosti, vsak dan po 6 ur. V vsebino vseh sklopov bo vključeno tudi podjetnost in podjetništvo. Vsi udeleženci Poletnega FIT se bodo udeležili zanimive ekskurzije v izbrano kranjsko podjetje; dnevno bo poskrbljeno za športni odmor, malico in osvežilne napitke; vsak udeleženec dobi komponente, ki jih bo uporabljal pri svojem delu in jih na koncu odnesel s sabo.

Festival je namenjen predvsem mladim ustvarjalkam in ustvarjalcem 7., 8. in 9. razreda osnovne šole, veseli pa bodo tudi srednješolk in srednješolcev. Število mest je omejeno, zato kaže pohiteti s prijavami.

Preberite več v PRIPONKI

Dodatne informacije na http://fit.sckr.si/

 

Datum: 
torek, 14. Junij 2016
Priponka: