Pomen zgodbe pri ustvarjanju fotografij - hitri foto tečaj (in natečaj)

Novica iz dne 20.10.2021

Pomen zgodbe pri ustvarjanju fotografij - hitri foto tečaj (in natečaj)

ZOTKINI DNEVI ODPRTIH VRAT web 700.jpg

V času jesenskih počitnic za vas pripravljamo pestro dogajanje, saj ponovno organiziramo

Zotkine dneve odprtih vrat

Pripravljena imamo različna predavanja in delavnice, vse je povezano s temami, ki jih pokrivamo na Zotki in seveda zanimivo za učence, dijake, učitelje, mentorje in kogarkoli, ki jih zanimata naravoslovje in tehnika.

Eno od predavanj bo tudi "Fotografski natečaj: družbena odgovornost in trajnostni razvoj skozi fotografijo"

Matic Borković, direktor kreativne produkcijske hiše 8Production, že skoraj dve desetletji ustvarja kot fotograf, zadnje čase pa se predvsem posveča filmu, video produkciji in video vsebinam na splošno.

Za vas pripravlja predavanje, v katerem vas bo vzpodbudil k družbeni odgovornosti in trajnostni naravnanosti. Na kratko vam bo predstavil program Canon Young People Programme, ki ga je v sodelovanju z desetimi mladimi iz Koroške in s podporo podjetja Canon izvedel v začetku letošnjega leta.

Skozi konkretne primere se boste naučili, kako pomembna je zgodba pri ustvarjanju fotografij, kako pravilno uporabljati avtorske pravice in spoštovati zasebnost, seveda pa vam bo predal tudi nekaj splošnega fotografskega znanja za ustvarjanje boljših fotografij: osnove kadriranja, osvetlitve ter obdelave fotografij. Kratko, a enostavno in jasno - za vaše boljše fotografije.

Vse skupaj bomo zaokrožili z napovedjo foto natečaja, v katerem se boste lahko potegovali za privlačne nagrade.

Predavanje bo predvidoma v torek, 26. oktobra, 9.00 - 10.00

Podroben program in prijave so na POVEZAVI.

Datum: 
sreda, 20. Oktober 2021