Slovenski osnovnošolci na tretji evropski juniorski računalniški olimpijadi

Novica iz dne 21.8.2019

Slovenski osnovnošolci na tretji evropski juniorski računalniški olimpijadi

Od leta 2017 naši osnovnošolski računalniški programerji pod okriljem Zotke svoje znanje z vrstniki merijo tudi na evropski juniorski računalniški olimpijadi European Junior Olympiad in Informatics (EJOI). Letošnja olimpijada bo v organizaciji ZOTKS potekala na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Mariboru. Mladi slovenski programerji, ki bodo na tekmovanju zastopali naše barve, so bili prek širšega izbora izbrani najprej na Festivalu inovativnih tehnologij (FIT) – programiranje za osnovne šole v različnih programskih jezikih. Kasneje je končni izbor tekmovalcev za ekipo potekal na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani.

Slovenijo bo v Mariboru med 23. in 29. avgustom na tretji olimpijadi EJOI zastopalo šest tekmovalcev:

Filip Štamcar, Luka Urbanc, Matic Kovač in Matic Dremelj z Zavoda za računalniško izobraževanje, ter Alexander Gaydukov iz Osnovne šole Pier Paolo Vergerio il Vecchio ter Vid Ošep iz Osnovne šole Luče. Mentorji bodo dr. Roman Dorn, dr. Aleš Jaklič in dr. Darko Pevec, predsednik olimpijade pa dr. Borut Jurčič Zlobec.

Na prvi olimpijadi EJOI, ki je potekala v Sofiji septembra 2017, so Slovenijo zastopali osnovnošolci Patrik Žnidaršič, Domen Ogorevc, Adrian Mladenić Grobelnik in Jakob Schrader. Na lanski olimpijadi, ki se je avgusta odvijala v ruskem Kazanu, pa so naše barve zastopali osnovnošolci Filip Trplan, Filip Štamcar, Benjamin Bajd in Adrian Mladenić Grobelnik. Filip Trplan in Benjamin Bajd sta v Rusiji osvojila bronasti odličji.

Datum: 
sreda, 21. Avgust 2019