Strežnik za vajo v programiranju

Novica iz dne 8.12.2016

Strežnik za vajo v programiranju

Na Zvezi za tehnično kulturo Slovenije smo za vaše učence in dijake vzpostavili strežnik z nalogami in pomočjo pri programiranju.
Dostopen je na naslovu http://cms-si.si/.

Na strežniku bomo pripravili tudi razne dogodke (odprta tekmovanja, izbor naj naloge, naj rešitev za določeno nalogo, morda še kaj?). Želimo si, da strežnik postane stičišče ljubiteljev programiranja, mentorjem pa lahko služi  tudi kot pomoč v izobraževalnem procesu.

Na spletnem naslovu http://cms-si.si/ se najprej registrirate. Registracijo potrdite preko aktivacijskega ključa, ki ga prejmete na svoj e-naslov. Ob vstopu in prijavi (same povezave vas bodo vodile do prijavne strani) lahko začnete z reševanjem naloge, ki si jo izberete. Nalogo rešite in rešitev oddate.

Na strežniku bo prvo poskusno tekmovanje potekalo z začetkom v torek, 20. 12. od 16. do četrtka 22. 12. do 18. ure.

Na tem prvem dogodku si želimo čim več tekmovalcev, saj bo to za nas vaja o vzdržljivosti. Veseli bomo vseh vaših opažanj in pripomb, ki bi lahko prispevale k izboljšanju sistema. (najbolje da stvari sporočate na e-poštni naslov weiss.simon.1995@gmail.com) Prav tako pa vas toplo vabimo, da prispevate kakšne zanimive lastne naloge s testnimi primeri.

V tem okolju bo potekalo tudi državno tekmovanje FIT in izbor za olimpijsko ekipo, ki to šolsko leto potuje v Iran.

Vabljeni na prvi dogodek: Odprto tekmovanje v programiranju
Datum: 
četrtek, 8. December 2016