XII. ekološko raziskovalni tabor Polžek 2016

Svet brez barv bi bil dolgočasen

Murska Sobota od 28. do 30. junija 2016 25 udeležencev

Kdo lahko pride?

Če si star/a med 9 in 13 let in te zanima raziskovalno delo z eksperimentiranjem na temo barvil se nam pridruži! Hitro izpolni prijavnico in del počitnic preživi v raziskovalnem duhu

Kaj bomo počeli?

Na taboru bomo spoznavali barvila z različnih vidikov, preko eksperimentiranja, opazovanja, razvrščanja, in sicer preko zanimivih delavnic Mavrično mleko in voda, Kameleon v kozarcu, Barvila v flomastrih. Spoznali bomo tudi ekološki vidik naravnih barvil, ki jih bomo tudi sami pripravili in jih potem uporabili v ustvarjalnih delavnicah. Izdelali bomo naraven plastelin in se z njim pozabavali, ter še marsikaj zanimivega. Šli bomo tudi na ekskurzijo, spoznali permakulturni vrt ter paleto barv, ki nam jih ponuja življenje na kmetiji ter pestrost prenesli v kulinarično delavnico.

Na kaj ne smem pozabiti, ko pakiram?

Primerna oblačila in obutev za delavnice in teren za 3 dni, pribor za osebno higieno, zdravstveno izkaznico, osebni dokument.

Kje bo potekal tabor in kje bomo spali?

Tabor bo potekal na OŠ III Murska Sobota.

Spali bomo pri vrstnikih iz Murske Sobote.

Kdo je vodja?

Gabrijela Mastnak, zunanja sodelavka ZOTKS, učiteljica na OŠ III Murska Sobota in večletna vodja tabora.

Koliko nas bo?

Največ 25 udeležencev.

Do kdaj se moram prijaviti?

Prijave* sprejemamo do zasedbe mest oziroma najkasneje do torka, 14. 6. 2016. Prijave sprejemamo izključno preko spletnega prijavnega sistema, preko elektronske pošte niso možne niti prijave niti rezervacije mest. Navodila za prijavo in povezavo do prijavnega sistema najdete TUKAJ.

* V primeru sprememb pogojev izvajanja ali premajhnega števila udeležencev si organizator pridržuje pravico do spremembe programa ali višine prispevka oziroma odpovedi poletne šole.

Kaj moram storiti, da bo prijava veljavna?

Ob prijavi je potrebno vplačati prostovoljni prispevek za udeležbo v višini 90,00 EUR (oziroma 50,00 EUR za udeleženci/ke, ki prihajate iz občin, ki sofinancirajo delovanje Regionalnega centra ZOTKS Murska Sobota) na TR ZOTKS: SI56 6100 0000 5312 940 (Delavska hranilnica), sklic 00 050010 (Zveza za tehnično kulturo Slovenije, Zaloška 65, 1000 Ljubljana). S prispevki in drugimi finančnimi viri bomo pokrili nastanitev in prehrano za udeležence in mentorje, strokovno delo, gradiva, nezgodno zavarovanje ipd.

Kje lahko dobim dodatne informacije?

Pri Darji Kozar Balek, vodji Regionalnega centra ZOTKS Murska Sobota, na 02 53 04 270 oz. po e-pošti na darja@zotks.si.

Datum: 
torek, 10. Maj 2016