Zimske delavnice elektronike in robotike 2019

Pedagoška fakulteta Univerze v Ljubljani 25. in 26. februarja 2019 2-krat 20 udeležencev

Sem pravi/a?

Če hodiš v 7., 8. ali 9. razred in te zanima ELEKTRONIKA IN ROBOTIKA, hitro preberi navodila za prijavo in izpolni PRIJAVNICO. Pripravili smo dve različni delavnici. Skupaj bomo kodrali možgane, raziskovali in ustvarjali. Hitro se prijavi, da ne bo zmanjkalo prostih mest!

Kaj bomo počeli?

Na delavnici ELEKTRONIKA Z ARDUINOM bomo na prototipni ploščici postopoma gradili vezje, katerega jedro bo Arduino nano. Naučili se bomo vezati osnovne senzorje, tipke, potenciometer, LCD, LEDice in motorčke. Za njihovo delovanje in uporabo bomo na prenosniku napisali programe v okolju Arduino IDE in jih naložili na Arduino ter celotno vezje preskusili. Ravno dovolj, da boste kasneje lahko doma naredili še kaj več.

Na DELAVNICI ROBOTIKE Z ARDUINOM bomo prvi dan sestavili mobilnega robota in ga povezali s krmilnikom Arduino. Spoznali bomo osnovne konstrukcijske gradnike, senzorje in motorje ter se jih naučili uporabljati. Naslednji dan bomo z različnimi programi krmili robotski avtomobilček tako, da se bo vozil po učilnici, se izogibal predmetom in sledil črti.

Oglejte si posnetka robotka in programa, ki sta nastala na delavnicah 2018.

Kdaj, kje in kdo?

V ponedeljek in torek med zimskimi šolskimi počitnicami (25. in 26. februarja 2019) med 9:00 in 15:00 v prostorih Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani (Kardeljeva ploščad 16).

Delavnice bodo vodili študentje pedagoške fakultete pod mentorstvom dr. Slavka Kocjančiča in dr. Davida Rihtaršiča, predavatelja na Pedagoški fakulteti v Ljubljani in dolgoletna sodelavca ZOTKS.

Koliko nas bo?

40! V vsako delavnico bomo sprejeli do 20 udeležencev.

Kaj potrebujem?

Spretne roke in dobro voljo. Za kosilo bo poskrbljeno.

Do kdaj se moram prijaviti?

Prijave* sprejemamo do zasedbe mest oziroma najkasneje do četrtka 21. 2. 2019. PRIJAVNICA

Kaj moram storiti, da bo prijava veljavna?

Ob prijavi vplačati prostovoljni prispevek za udeležbo v višini 50,00 EUR na TR ZOTKS: 6100 0000 5312 940, sklic 00 050106 (pri plačevanju bodo mogoče potrebni tudi naši podatki: Zveza za tehnično kulturo Slovenije, Zaloška 65, 1000 Ljubljana). S prispevki in dodatnimi finančnimi viri bomo pokrili prehrano za udeležence, strokovno delo mentorjev, zavarovanje ter materialne stroške.

Kje lahko dobim dodatne informacije?

Na telefonski številki 01 25 13 727 oziroma e-naslovu tabori@zotks.si.

* V primeru sprememb pogojev izvajanja ali premajhnega števila udeležencev si organizator pridržuje pravico do spremembe programa ali višine prispevka oziroma odpovedi delavnice.

Datum: 
ponedeljek, 28. Januar 2019